Orsak:Oslo ble stiftet i Oslo i 2012, og to år senere slapp de debut-EPn “Torggata Sway” – en hyllest til gata der bandet ble grunnlagt. Siden den gang har ytterligere åtte utgivelser kommet som perler på en snor – den siste i februar i år. (Ghost Gear ). Bandet er nå en kvartett fordelt mellom Oslo og Gøteborg. Høsten 2018 skrev de kontrakt med det tyske plateselskapet Kapitän Platte, noe som resulterte i et fullengders
album som ble utgitt i mars 2019. Orsak:Oslo gjestet Høstsabbat i oktober, og dro ut på en liten Tysklandsturné samme høst. Ny EP forventes i løpet av våren 2020.

Skiva, eponymisk kalt Orsak:Oslo, er en variert og nøye utvalgt samling av låter fra bandets totalt 9 utgivelser. I et forsøk på å sammenfatte O:Os brede og eklektiske sound får du et særeget langkok av scandinavisk psych og dystopisk post-rock, gjæret med elementer av kraut, stoner og syrete spaceblues. Det er filmisk, fylt av atmosfære og varsomt svøpt i et nordisk vemod.

O:O er ekteskapet mellom impulsiv improvisasjon og ettertenksom komposisjon, der følelser og fornemmelser i øyeblikket tonesettes, og veves sammen til en helhet. Med sine melankolske og monolittiske instrumentalverk er dette musikk for den aktive lytter.