Foto: Letizia Cigliutti

Alle gode ting er tre! Vi booket Honningbarna i 2020, men vi rakk aldri å offentliggjøre det før covid kom. Vi prøvde på nytt i 2021, men da var det fortsatt covid og begrensninger. Men nå da! Det var kanskje meningen hele veien at Honningbarna skulle være med å feire Audunbakkens 20-års jubileum i 2022 – for hva passer vel bedre enn det?!

I sin intense levetid har Honningbarna utgitt fem album, vunnet Spellemann- og P3 Gull-priser, og gjennom hundrevis av konserter i inn- og utland blitt stadig hyppigere omtalt som Norges beste liveband. Etter å ha holdt et forrykende tempo siden tenårene tok de for første gang en liten pust i bakken i 2018. Året etter returnerte de med nye låter, to nye bandmedlemmer og en omfattende norgesturné. Singelen «King Kong justice» ble Ukas låt på NRK P3, og turnéen gikk for fulle hus over hele landet, blant annet på Rockefeller i Oslo.

Honningbarna skulle etter planen fortsette å herje på klubbscener og festivaler gjennom både 2020 og 2021. Da landet stengte ned var de imidlertid klare på at restriksjonene ikke var forenelig med hva en Honningbarna-konsert er og skal være – uforutsigbar, fysisk og kaotisk. 

De holdt seg derfor helt borte fra konserter og gikk heller i studio og spilte inn sitt sjette album – deres første siden 2017. Albumet «Animorphs ble sluppet 14. januar og fikk strålende anmeldelser over hele linja.

«Dette er rett og slett en innmari fet og spennende plate, som fortjener å bli spilt en million ganger i form av livekonserter de neste tre årene. Det vet alle som har vært heldige nok til å se de live, at det som er bra på plate, er ti tusen ganger bedre live.» -Musikknyheter.no

«Punk, rock eller postpunk? Bør vi bry oss om det? Det som er sikkert er at Honningbarna står fram som det tøffeste og viktigste norske bandet innenfor høyenergisk, høyspent musikk akkurat nå.» -Disharmoni.no