Audunbakkenfestivalen er en musikkfestival drevet på dugnad siden 2003. Det var i 2019 tjue personer med faste verv i festivalen og det er 80 frivillige i sving under festivalen. Ble stiftet som forening i 2004. Audunbakken er en idealistisk musikk- og kunstfestival som blir arrangert på Disenå i Sør-Odal første helga i august hvert år. Festivalområdet ligger dypt inn i skogen,  på toppen av et nedlagt grustak, omslynget av gran, furu og bjørk.

Vi er tro mot vår hjemmesnekra profil og det innebærer blant annet at all infrastruktur bygger vi opp selv og at vi har et reklamefritt festivalområde. Vi har fokus på kvalitet og profesjonalitet, men målet er at det skal synes minst mulig utenpå. Vi er kjent for å være en særegen, sjarmerende, hjemmekoselig festival og at vi byr på noe som er unikt i festivalsammenheng.  Vi ønsker å skille oss ut. Vi gjør mye ut av lite. Vi bruker tid på de rare tingene. Vi er annerledes.

Audunbakken har ikke bare arrangert festivaler, men har også arrangert mange konserter i Øktnerhuset på Skarnes og startet markedsføringsprosjektet I Love Odalen i 2008, i forbindelse med at vi lagde mini-audunbakken på by:larm i Oslo.

Anbefales å se mini-dokumentaren under her, den ble laget i forbindelse med Audunbakken 2012.

Vi er Norges mest sjarmerende festival. Mener nå vi da.

Lenker

NRK TV besøkte oss i 2021 og laget et 40 minutters program fra festivalen. De skrev også en veldig fin artikkel som ble publisert på nrk.no.

Det aller første festivalstyre

Audun Hansen
Thomas Monsen
Eivind Røtnes
Silje Eugenie S. Øktner
Øyvind Bjørnvold

2003 – starten på det hele

Sommeren 2003 kom Audun opp med ideen om å lage en musikkfestival hjemme hos  selv. Audun og noen venner var samme sommer på en liten hagefestival nede ved Åsgårdstrand, og det var da Audun tenkte at han kanskje kunne gjøre noe lignende i sin egen hage. Det hele var kun tenkt som en liten hagefest med livemusikk, sånn for morro skyld. Venner av Audun, Eivind og Andreas, tok med lydutstyret sitt og det ble lyd. Samtidig denne dagen fant Audun ut at han skulle lage en «liksomfestival» ut av det hele, med armbånd, symbolsk sum i døra og et spilleskjema. Det var også da Audun fant på navnet Audunbakken. Artistene som opptrådte det første året ble så å si satt sammen på dagen, og det ble musikk og liv. Audunbakkenfestivalen 2003 ble arrangert 2. august. Det var totalt 30 besøkende og artister som opptrådte var blant annet Nakkeskudd og Råtass. Det var aldri noe mål om at det skulle bli en seriøs festival ut av det hele. Bakgrunnen for navnet Audunbakken: Audun bodde øverst i en bakke på byggefeltet på Disenå og barna kalte denne bakken for Audunbakken fordi han bodde øverst i den

2004 – plutselig ble det festival i grustaket

Vinteren 2003 snakket alle om augustkvelden i 2003 og Audun ble av vennene sine forespurt om å gjenta det. Audun fikk blod på tann og snakket om dette med sine venner som hadde vært med på å arrangere hagefesten i 2003. Et styre ble etter hvert dannet og vi ble da enige om å gjøre det litt større, med flere gjester og flere band – selv om vi egentlig ikke visste hva vi drev med. Tanken vår var å invitere en utvidet vennekrets på 100 stykker, og vi skrev faktisk en liste på de 100 som vi trodde skulle komme. Vi bestemte oss for at vi måtte arrangere festivalen et annet et sted enn hjemme hos moren og faren til Audun, og etter å ha kjørt rundt på Disenå & omegn noen dager, fant vi til slutt et lite område på toppen av det nedlagte grustaket på Disenå. Vi rydda vekk mose og kratt, bygde scene og toaletter. Scenen ble faktisk til ved en tilfeldighet. Planen var faktisk å kun ha to partytelt ved siden av hverandre, og det sier vel alt, vi ikke ante hva dette kom til å bli i fremtiden. Budsjettet var på 4000 kr fra egen lomme, de fantastiske artistene spilte gratis og foreldrene lagde lapskaus. Vi så for oss ca 100 besøkende, men Audunbakkenfestivalen 2004 ble mye strørre en antatt, Vi hadde totalt 7 artister på plakaten og totalt hadde Audunbakken ’04 over 400 besøkende.

2005 – da vi forstod at vi hadde laget en festival

Det var vel først etter festivalen i 2004 at det gikk opp for oss at vi hadde laget en festival og at Audunbakken hadde muligheter for å bli en ordentlig musikkfestival. Det hele ble litt mer seriøst dette året og vi skjønte at dette var noe å satse på. Vi søkte om penger og sponsorer og til slutt førte dette til at vi hadde råd til å betale vårt aller første honorar og skaffe vår første headliner i Silver. Sette i ettertid hadde vi også en fremtidig headliner – for Superfamily som i årene etter ble veldig kjente spilte også dette året, for kun 2000k. Dette året kom det over 600 besøkende og alt hadde fort blitt mye større enn vi egentlig hadde tenkt. Vi ble også dette kåret til norges tredje beste festival på Norsk Rockforbunds festivalseminar i Bergen. Men, lite visste vi at vi hadde utrolig mye mer å lære.

2006 – vi ble lagt merke til

Audunbakken hadde nå fått et navn. Noe alle hadde hørt om, ikke bare i distriktet, men også i Oslo og omegn. 2006 ble nok et vellyket år for oss. Det kom over 800 besøkende og vi utvidet dette året med frokostkonserter på søndagen og kunstutstillinger. Årene etter og frem til i dag er en dokumentar verdig.