Project Description

Freeshine

Freeshine er et band som har en sterk tilknytning til Audunbakken. Vi ble ble kjent med denne gjengen i 2004 da de spilte en konsert på Kongsvinger og siden da har de spilt flere ganger i Audunbakken-sammenheng (Øktnerhuset, festivalen, kick-off). Bandet ble oppløst i 2011, men ble gjenforent på Audunbakken 2017 – til alles store overraskelse og glede. Når Audunbakken nå skal arrangeres for siste gang oppe på grustaket samler Freeshine seg igjen. Det varmer i hjertet. Vi er ekstremt takknemlige for at de skal være med oss og runde av epoken oppe på grustaket.

Dette er et band som for alltid vil ha en spesiell plass i Audunbakkens hjerte. De har en trofast tilhengerskare, mye takket være deres dedikasjon og voldsomme liveopptredener. Bandet ble ofte omtalt som et schizofrent rockeband med tydelige referanser til 60-talls psychrock, 70-talls hard rock, prog, pønk og 80-talls indie, men deres voldsomme sceneopptredener og idealistiske fokus plasserte dem nærmere en eksperimentell fløy av musikklandskapet, på tross av at de hentet langt mer skamløst fra rocken enn de fleste andre norske “indieband”. Selv ønsket Freeshine å unngå å bli plassert i en sjanger, men omtalte seg selv som “psykedeliske”. Bandets overordnede mål var et ønske om å trigge kreativitet. De opererte med uttrykk som “avreagering, utfoldelse og selvterapi”, og hentet inspirasjon i alt fra Antonin Artauds “grusomhetens teater” til Gustav Metzgers auto-destruktive kunst, noe som ofte tok konsertene deres fra konvensjonelle rockekonserter til kaotisk performance art med både selvskading og knusing av instrumenter. Et av bandets siste opptredener var også i nettopp Grusomhetens Teater på Hausmania i Oslo, hvor de bidro med musikk til TITANs (The International Theatre Academy Norway) moderne adopsjon av Ibsens Gengangere (kalt Ghostmachine).

Freeshine ga ut to album, to singler og en EP, men ble først og fremst ansett som et liveband, og spilte omlag 150 konserter i Norge, Tyskland og Storbritannia. Bandet spilte på Audunbakken i 2005 og 2008.

Les intervjuet med deres trommis Christiansom ble gjort  i forbindelse med deres forrige konsert på Audunbakken i 2017.
https://audunbakken.com/intervju-med-freeshine/