Project Description

Far From Tellus

Far From Tellus, et fantastisk band som hadde fortjent så ufattelig mye mer oppmerksomhet. Men undergrunnen oppdaget de og det samme gjorde Audunbakken da vi booket de til vår aller første frokostkonsert i 2006. (Audunbakkens frokostkonserter (2006-2012) ble startet opp for å få enda mer glede ut av alle jobben i forkant – og for at vi i ledelsen skulle få oss en velfortjent fest). 14 år etterpå har vi fortsatt ikke glemt Far From Tellus sin frokostkonsert i 2006. De kom tilbake til oss i 2014, men siden da har vi ikke sett de. I og med at årets festival blir den siste i grustaket måtte vi spørre – ville de finne sammen igjen og spille på årets Audunbakken?

Det ville de og det er vi fantastisk glade for. Ingen høres ut som Far From Tellus.

De ble tidlig omtalt som Norges eneste “krautfolk”-band, der elementer fra folk, punk, kraut, blues, psykedelia, bluegrass og British Invasion smelter sammen til en høytsvevende, unik og energisk hybrid.

“Det er en helhet i det Far From Tellus presenterer, fra coverart via tittelkuttet som åpner det hele til avslutteren «Bless Our Souls» på over syv minutter. Kompositorisk stiller Far From Tellus med ti kreative verk her. Mange høydepunkter, mange som veksler på favorittstempelet og ikke minst tidvis meget fengslende og, på sett og vis, harmonisk musikk. Hør bare innsmigrende «Morning Stars» anført av drivende banjo og Thørns slingrende sang i første del, før en wurlitzer fra verdensrommet sender oss i et treffende taktskifte, tett etterfulgt av hele bandets ”klagesang” som tar oss til ro inntil rhodes-orgelet runder det hele av. «Mogens» er sammen med «Norwegian Fairytale» platens aller mest sprudlende energibomber, men jeg føler at Far From Tellus live vil fremstå som en uforbeholden nær ukontrollert dynamisk og oppjaget, stemningsskapende kvartett.” – Geir Atle Ellingsen