Om Audunbakken

Audunbakkenfestivalen ble stiftet som forening i 2004, året etter at første festival ble arrangert i 2003. Audunbakken er en idealistisk musikk- og kunstfestival som blir arrangert på Disenå i Sør-Odal første helga i august hvert år. Festivalområdet ligger dypt inn i skogen,  på toppen av et nedlagt grustak, omslynget av gran, furu og bjørk.

Vi er tro mot vår hjemmesnekra profil og det innebærer, blant annet, at all infrastruktur bygger vi opp selv og at vi har et reklamefritt festivalområde. Vi har fokus på kvalitet og profesjonalitet, men målet er at det skal synes minst mulig utenpå. Vi er kjent for å være en særegen, intim, hjemmekoselig festival og at vi byr på noe som er unikt i festivalsammeng i Norge.

Audunbakkenfestivalen drives og arrangeres av et 2o-talls faste personer i henholdsvis styret og i ulike fagkomiteer. Audunbakken lager ikke bare festival, men vi startet også opp markedingsføringsprosjektet I Love Odalen.

Vi er Norges mest sjarmerende festival. Mener nå vi da.

Historie

abfestival03-3
OPPRINNELSEN I 2003

Sommeren 2003 kom Audun opp med ideen om å lage en musikkfestival hjemme hos han selv. Audun og noen venner var samme sommer på en liten festival nede ved Tønsberg som ble avholdt hjemme i hagen hos noen. Det var da Audun og tenkte at han kanskje kunne gjøre noe lignende. Det hele var kun tenkt som en liten hagefest med livemusikk, sånn for morro skyld. Eivind og Andreas tok med utstyret sitt og det ble lyd. Samtidig denne dagen fant Audun ut at han skulle lage en «liksomfestival» ut av det hele, med armbånd, symbolsk sum i døra og et spilleskjema. Det var også da Audun fant på navnet Audunbakken. Artistene som opptrådte det første året ble komponert omtrent på dagen, og det ble musikk og liv. Audunbakkenfestivalen 2003 ble arrangert 2. august. Det var totalt 30 besøkende og artister som opptrådte var blant annet Nakkeskudd og Råtass. Det var aldri noen ideer om at det skulle bli en seriøs festival ut av det hele.

Nakkeskudd07L2 kopi
audunbakken04-50
2004

Vinteren 2003 snakket alle om kvelden i 2003 og Audun ble av vennene sine forespurt om å gjenta det. Audun fikk blod på tann og snakket om dette med sine venner som hadde vært med å laget hagefesten i 2003. Et styre ble etter hvert dannet og vi ble da enige om å gjøre det litt større, med flere gjester og flere band. Vi måtte da arrangere festivalen et annet et sted enn hjemme hos meg moren og faren til Audun, og stedet ble til slutt i skogen på toppen av det nedlagte grustaket på Disenå (hjemstedet til Audun). Vi rydda vekk mose og kratt, bygde scene og toaletter. Scenen ble faktisk til ved en tilfeldighet. Planen var faktisk å kun ha 2 partytelt ved siden av hverandre, og det sier vel alt, vi ikke ante hva dette kom til å bli i fremtiden. Budsjettet var på 4000 kr fra egen lomme, de fantastiske artistene stilte gratis og foreldrene lagde lapskaus. Vi så for oss ca 100 besøkende, men Audunbakkenfestivalen 2004 ble mye strørre en antatt, Vi hadde totalt 7 artister på plakaten og totalt hadde Audunbakken ’04 over 400 besøkende.

konsert 2004
2005
2005

Det var vel først etter festivalen i 2004 at det gikk opp for oss at Audunbakken hadde muligheter for å bli en ordentlig musikkfestival. Det hele ble litt mer seriøst dette året og vi skjønte at dette var noe å satse på. Vi søkte om penger og sponsorer og til slutt førte dette til at vi hadde råd til å betale vårt aller første honorar for et kjent band, Silver. Superfamily som i årene etter ble veldig kjente spilte gratis. Dette året kom det over 600 besøkende og alt hadde fort blitt mye større. Vi ble også dette kåret til norges tredje beste festival på Norsk Rockforbunds festivalseminar i Bergen.

2005
Auudnbakken2006-siljes-561
2006

Audunbakken hadde nå fått et navn. Noe alle hadde hørt om, ikke bare i distriktet, men også i Oslo og omegn. 2006 ble nok et vellyket år for oss. Det kom over 800 besøkende og vi utvidet dette året med frokostkonserter på søndagen og kunstutstillinger. Resten er historie…

Se mer fra hvert år her
2006