Signe Marie Rustad2019-10-13T21:30:06+02:00

Project Description

Signe Marie Rustad

Marthe Amanda Vannebo

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Signe Marie Rustad for alvor bølger med kritikerroste og sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016), som også ble anerkjent med en Spellemann-nominasjon. På den kommende tredjeplata When Words Flew Freely, returnerer Rustad med den glassklare, kraftfullestemmen og de poetiske sangene som har gitt henne en lojal fanbase her til lands.

Etter en periode med omveltninger i livet, fikk Rustad skrivesperre og sluttet å lage musikk. Platetittelen henspiller på tiden da livet var i flyt og ordene stort sett komtil henne uten problemer.«Da jeg sakte men sikkert var i ferd med å sette i gang med å skrive musikk igjen, begynte jeg å åpne opp gamle esker. Det er ikke en metafor, men faktiske esker med CD-er, kassetter og vinylsomjeg hørte på i mine formative år. Jeg forsøkte å huske hvordan all denne musikken påvirket meg,og hva den fikk meg til å føle. Jeg hadde skrudd av den måten å ta inn omgivelsene på, for å beskytte meg mot det som hadde gjort livet vanskelig.  Gjennom skrive-og innspillingsprosessen av When Words Flew Freely har jeg prøvd å åpne opp for slike følelser igjen,» sier Rustad om arbeidet med plata.

Helt fra en sleivete anmeldelse av debuten i studentavisa Universitas i 2012, samme høst som Die With Your Boots On så dagens lys, har det vært en kobling mellom Signe Marie Rustad og countryklubb-arrangørene. DWYBO-medgrunnlegger Eivind var den nebbete anmelderen som senere booket Rustad til nevnte klubb i kjelleren til Revolver i 2014. Da DWYBO to år senere begynte med booking virksomhet var Rustad første artist i «stallen». Nå er hun første artist som gis ut på den nye etiketten Die With Your Boots On Records. Sammen med produsent Kenneth Ishak (Beezewax) og med det nye plateselskapet i ryggen, tar Rustad oss på nytt med inn i sin unike, musikalske verden av ekspansiv kosmisk folk