Levi Henriksen & Babylon Badlands2018-03-15T14:49:37+00:00

Project Description

Levi Henriksen & Babylon Badlands

Bandet består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte, og de har spilt sammen i en rekke sammenhenger. Henriksen og gitarist Anders Bøhnsdalen siden 1985 og Heart of Mary, med plateutgivelse og seier i Ungdommens radioavis rockemønstring (en forløper til dagens Urørt) i 1988. Trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen har spilt sammen med Henriksen på i alt fire plater, og hele bandet lever opp til tesen om at musikere, i hvert fall de virkelig gode og dedikerte, eldes helt motsatt av hunder. Når de fire medlemmene står sammen på scena, viser de fram en ungdommelig spilleglede som fort visker 20 – 30 år av den alderen de alle har i passene. Det er selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner, men hver eneste kveld lever de fire medlemmene opp til sin egen rockemytologi forfattet slik i en tidligere sang: «Vi klarte kun ni år på skolen, alt vi kan er fra en sang».

Levi Henriksen & Babylon Badlands andre album, «Verden av i går» som kom oktober 2017, og figurerte på en rekke avstemminger som et av årets beste norske rockealbum. Plata fikk hele fire seksere, og landets fremste rockejournalist Tom Skjeklesæther skrev på Popklikk «Det er altså ikke en klisje når jeg påstår at høydepunktene står i kø her, hver og en av sangene griper fatt i deg og holder deg fast, både musikalsk og tekstmessig.

Live er bandet både energisk bredbeint rock og nedpå nesten spirituelle bekjennelser, preget av en historiefortelling ikke veldig mange gjør bedre i Norge. For en konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands handler ikke bare om musikk, det handler om øyeblikket, hvilke innfall frontmannen får den dagen og kvartetten prøver hver eneste kveld å leve opp til sitt mantra om at det er bedre å hoppe langt og falle, enn å hoppe kort og stå.