Holly Macve (UK)2017-12-13T21:39:56+00:00

Project Description

Holly Macve (UK)

Med sin himmelske røst og trollbindende country & western ballader spiller hun sin eneste konsert i Norge neste sommer på Audunbakken 4. august. Vi ble bergtatt fra første stund og vi gleder oss veldig til å se henne på scenen vår oppe i skogen på Disenå.

Hun er bare 21 år,  men på hennes debutalbum Golden Eagle avsløres det at hun har opplevd nok utfordringer til å vare livet ut: atskillelse fra foreldrene, kjærlighetssorg, tidlige fallgruver i karrieren….Hun er født i Galway, Irland, men oppvokst i Yorkshire, England. Macve og hennes søster ble revet vekk fra deres hvileløse far midt på natta av sin mor for å leve med hennes besteforeldre i Yorkshire.

Holly responderte raskt på musikk: «min bestefar var en klassisk komponist, og moren min sang, og hun sa jeg begynte å synge lenge før jeg kunne snakke». Morens platesamling – massevis av gammel blues og Bob Dylan – formet Holly’s lettpåvirkelige sinn, før hun oppdaget artister som Leonard Cohen, Johnny Cash og Gillian Welch. «Ordene er min største kjærlighet,» erklærer hun. «Jeg elsker sanger som forteller historier og tar deg med noen andre steder. Jeg har alltid vært tiltrukket av countrymusikkens enkle melodier. Jeg liker musikk som føles tidløs, som du ikke helt vet når ble spilt inn.»

På scenen har hun en magnetisk tilstedeværelse; det er ikke bare en vakker stemme og gode låter. Publikum som oppdaget henne som oppvarmingsartist for storheter som John Grant, Villagers og Benjamin Clementine ble stumme av beundring. NPR’s Bob Boilen kåret henne til «Den beste stemmen på SXSW 2016» da hun spilte på den svære musikkfestivalen i Austin, Texas. Senere spilte hun sine første konserter i USA og opptrådte også på Willy Nelsons ranch i Texas.

Holly Macve har spilt headlinergigs og på festivaler i inn- og utland, blitt mye spilt på radio både i UK og i USA og er spådd en lysende fremtid. Dette er en veldig spennende artist som vi er superstolte av at kommer til Audunbakken og Norge for aller første gang. Det kommer til å bli fantastisk fint.

Sjekk ut hennes fantastiske debutalbum Golden Eagle. Begge låtene i musikkvideoene under her finner dere på albumet.